Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme na mírném ohni doměkka - asi hodinu a půl. Polévku přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, kuře obereme, nakrájíme na malé kousky a vše vrátíme do vývaru. Zvlášť uvaříme v osolené vodě polévkové těstoviny. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou podle sezóny.
domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout. Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky. Vložíme je do vroucí vody a asi 3 minuty vaříme. Hotové propláchneme studenou vodou a necháme okapat
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek